Horizontale
vangnetten
.

Transparant
Sterk
Veilig.

Steeds vaker wordt gekozen om vides te beveiligen met een sterk en duurzaam rvs valnet. Het is een voordelige oplossing omdat er nagenoeg geen zware randconstructies benodigd zijn. Rvs kabelnetten zijn zeer geschikt voor grote overspanningen. Grote voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld kunststof netten zijn de sterkte en de stijfheid. Het materiaal is niet met een mes door te snijden en het kan grote lasten opvangen. De industriële en moderne “look” maken het af.

Type maas

De grootte van de openingen in de mazen wordt ook wel de maaswijdte genoemd. Voor kabelnetten in vides wordt meestal een maas 100x73mm gebruikt. De diameter van het net is dan meestal 3mm. Kleinere maaswijdte zijn natuurlijk ook mogelijk als ook vallende objecten zoals mobieltjes moet opvangen.

Materiaal

De kabelnetten zijn van RVS AISI316 (ook wel bekend als 1.4401 of A4 kwaliteit). Deze kwaliteit kunnen wij 100% garanderen middels certificaten. RVS is de afkorting van roest vast staal. Voor deze toepassing is deze staalkwaliteit prijs- en levertijd technisch gezien de beste oplossing.

Details.

Horizontale netten kunnen op verschillende manieren worden opgespannen. Als eerst kunnen ze tussen, voor of door de balusters worden opgespannen. Daarnaast kun je er voor kiezen om de netten tussen een randkabel of tussen een buizenframe op te spannen. Daarnaast zijn er verschillende mogelijkheden betreft de detaillering van de doorvoerogen en hoeken mogelijk en kun je ook nog kiezen tussen de verschillende maasrichtingen. Bekijk de mogelijkheden hieronder.

Randkabels

Netten worden meestal opgespannen tussen een randkabel. Die randkabel wordt geleid door ogen die ongeveer een meter uit elkaar staan. Dit is de meest transparante manier van detaillering. 

De rondlopende kabel is vaak 8 of 10 mm, afhankelijk van het aantal ogen en de overspanning.
Verkeerstoren vliegbasis Volkel - Carl Stahl Benelux Architectuur

Randbuizen

Vanuit estetisch of constructief oogpunt kunnen de netten ook opgespannen worden aan een rondgaande buis. Buizen zijn stijver en zullen dus niet snel doorbuigen waardoor een strakke rand ontstaat.

De diameter van de rondgaande buizen ligt meestal tussen de 20 en 60 mm, afhankelijk van de overspanning.
speeltoestellen beveiliging

Veritas norm (DNVG keur).

Rondom helikopterplatforms worden onze netten veelvuldig gebruikt als vangnet. Bij een dergelijke toepassing zijn de eisen enorm streng. Onze netten zijn daarop getest. Op een horizontaal net van 1,5 bij 2 meter heeft men vanaf een hoogte van één meter een gewicht van 290 kg laten vallen en daarbij de impact getest. Gebleken is dat de netten de krachten van dergelijke impacts goed verdelen naar de randconstructie.
Netten rondom helikopterplatform
hellikopter plaftorm netten

Hoge
krachten.

De kabelnetten worden met een voorspanning opgespannen aan de kabels. De kabels rondom hebben ook een bepaalde voorspanning. De grootte van die voorspanning wordt mede bepaald door de hart-op-hart-afstand van de doorvoerogen en de gewenste doorhang van de randkabel tussen die ogen.

Als een persoon (of een andere belasting) in het net valt, worden de krachten via de randconstructie afgedragen naar de bevestigingspunten. Belangrijk is dat de bevestigingsogen sterk genoeg zijn om de krachten op te vangen. Verder moeten de bevestigingsgogen de krachten kunnen afdragen naar de constructieve kolommen, wanden en vloeren. In buitensituaties moet naast deze puntbelastingen ook rekening gehouden worden met sneeuw, ijzel en windbelasting.

Onze medewerkers kunnen u verder helpen met het uitwerken van de detaillering van het RVS valnet. Indien nodig zullen onze engineers statische berekeningen uitvoeren.
Baku, Dreamland - valbeveiliging met kabelnetten - Carl Stahl

Proef met vangnet

In deze video kun je goed zien hoe sterk de vangnetten zijn. In deze proef wordt een 100 kg zware bal vanaf 6 meter hoogte losgelaten en opgevangen door het kabelnet wat eronder is gemonteerd. 

Montage.

De montage van een RVS valnet monteren we vaak zelf. Onze eigen montageteams zijn gespecialiseerd in de montage van de netten en weten goed hoe de netten zich gedragen tijdens de montage. De eerste montagedag(en) doen wij alle voorbereidende werkzaamheden en meten we alles na. De dagen erop monteren wij de ogen, de spankabels en de netten.

Het is van belang dat er duidelijke werktekeningen van de  beschikbaar zijn. Als het om vides gaat waar geen tekeningen van zijn komen wij altijd inmeten voordat wij de productie starten. De montage voeren wij altijd op een veilige manier uit. Het eindresultaat mag er dan ook wezen.
beveiligingsnet

Prijzen

De prijs voor een RVS valnet is afhankelijk van de maaswijdte, de kabeldikte, de vorm en de afname. Bij een afname van ongeveer 10m2 liggen de prijzen tussen de €100 en €300 p/m2 incl. randkabels en montage. Voor grotere aantallen gelden natuurlijk gunstigere prijzen en bij kleinere afnames zijn de prijzen weer wat hoger. Het hangt ook af van eventuele hulpconstructies die benodigd zijn. 

Levertijden

De levertijd van het X-TEND® is bij bestellingen tot 10 m2 gemiddelde 2 tot 3 weken en bij bestellingen tussen de 10 en 200m2 ongeveer 3 tot 5 weken. Vanaf 200 m2 is de levertijd in overleg, maar in de regel 5-6 weken. Wij hebben ook kits op voorraad van 10, 25 of 50 meter. Bel ons voor meer informatie.

Contact

Elk project is uniek en daarom wordt er voor elk project een passende offerte opgesteld. Onze checklist onderaan de pagina helpt u bij het aanleveren van de juiste informatie. In de regel voorzien wij u van een offerte binnen twee werkdagen. U kunt natuurlijk ook altijd even contact met ons opnemen om het project door te nemen.

great things
are built
with
the best materials
.

Neem
contact op

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor advies of een offerte aanvraag. Bel ons op +31 (0)75 303 03 99 van maandag t/m vrijdag: 8.00 - 17.00uur of stuur een e-mail naar architectuur@carlstahl.com. Wij streven ernaar om binnen 2 werkdagen te reageren. 

    Uw bedrijfsnaam

    Uw naam

    Uw email

    Uw telefoonnummer

    Uw onderwerp/project

    Uw bericht

    Bestanden toevoegen

    contact