infrastructuur

valbeveiliging langs en over (spoor)wegen

Een veilige omgeving langs en onder bruggen, bij snel- en spoorwegen.

Op langs en onder bruggen, snel- en spoorwegen worden onze RVS kabelnetten steeds vaker toegepast als transparante afscheiding. De netten beschermen mensen van vallen, maar zorgen ook voor een veilige omgeving voor de passanten onder de brug. Dankzij het transparante uiterlijk van de kabelnetten, blijft de omgeving overzichtelijk. Omdat grote afmetingen mogelijk zijn is relatief weinig staalconstructie nodig waardoor de kosten laag blijven. Op deze pagina lichten wij een aantal bijzondere projecten toe.

Boogbrug Tegenbosch

Eindhoven - A2 / N2
Boogbrug Tegenbosch is ontworpen door IPV Delft. De fietsbrug loopt over de A2 en de N2 ter hoogte van de Anthony Fokkerweg in Eindhoven. De boogbrug overspant maar liefst 14 rijbanen. 

Bekijk op Google Maps

Polbrug

Zutphen N348 / Twentekanaal
Tussen Zutphen en Eefde en over het Twentekanaal is de Polbrug gerealiseerd. De brug is ontworpen door Paul van der Ree van studioSK, Movares. De overspanning bedraagt 117 meter. De hele brug weegt maar liefst 1 miljoen kilo!
De brug wordt de Polbrug genoemd naar Huize de Pol, een verdedigingswerk dat tot in de vijftiger jaren stond op de plek waar de brug aanlandt.

Bekijk op Google Maps

Fietsbrug de Gagel

Ringweg Utrecht
Deze brug verbindt Utrecht Overvecht via het Sjanghaipark met het Gagelbos en het Noorderpark. Onder de brug loopt de vierbaansweg Noorderlijke Randweg Utrecht (NRU). 

Bekijk op Google Maps

The Royal Welshbrug

den Bosch | Nelson Mandelalaan / De Dieze
De Royal Welshbrug een een verkeersbrug over de Dieze in 's-Hertobenbosch. De naam The Royal Welshbrug is een eerbetoon aan de 53rd Welsh Division die hiep bij de bevrijding van 's-Hertogenbosch aan het eind van de Tweede Wereldoorlog.

Bekijk op Google Maps

Walkin' Bridge

Hoofddorp N205
De walkin’ bridge is een elegante transparante brug, die vanuit een parkachtige omgeving als het ware het landschap in wandelt. Een eenvoudige en efficiënt constructief archetype – de spoorwegbrug – wordt opnieuw uitgevonden en vormgegeven. De brug is ontworpen door Spring architecten.

Bekijk op Google Maps

great things
are built
with
the best materials
.

Over X-TEND

De RVS kabelnetten worden project-specifiek geproduceerd in onze eigen fabrieken in Europa. Elke gewenste afmetingen kan gerealiseerd worden.

Alle afmetingen zijn mogelijk omdat netten (onzichtbaar) aan elkaar gekoppeld worden. Ook diagonale, driehoekige of andersoortige vormen kunnen gerealiseerd worden met de kabelnetten.

De maasopeningen zijn er standaard vanaf 18 mm tot aan 400mm en speciale maasopeningen zijn uiteraard ook mogelijk. De kabeldiameters zijn standaard 1, 1.5, 2, 3 en 4 mm.

Welk type precies benodigd is, is afhankelijk van de toepassing.

Neem
contact op
.

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor advies of een offerte aanvraag. Bel ons op +31 (0)75 303 03 99 van maandag t/m vrijdag: 8.00 - 17.00uur of stuur een e-mail naar architectuur@carlstahl.com. Wij streven ernaar om binnen 2 werkdagen te reageren. 

  Uw bedrijfsnaam

  Uw naam

  Uw email

  Uw telefoonnummer

  Uw onderwerp

  Uw bericht

  Bestand toevoegen  contact