FAQ.

Waarom kies je voor kabelnetten?

X-TEND® is een roestvast stalen kabelnet met verschillende toepassingsmogelijkheden. Het net bestaat uit losse RVS kabels die middels klemmen met elkaar verbonden zijn. De kabels vormen zich net als een webnet. Op deze manier ontstaat een maasvormig, transparant, sterk en vormvrij spannet. De kabelnetten zijn sterk, voldoen aan de overklauterbaarheidseis, zijn duurzaam en zijn eenvoudig toe te passen in nieuwe en bestaande situaties, waardoor ze perfect zijn als balustradevulling, hekwerk, als trap- en schalmgat vulling of als vangnet. Onze kabelnetten maken jouw leefomgeving een stuk veiliger. Op onze X-TEND® product pagina lees je meer (technische) details. 

Welk materiaal gebruikt Carl Stahl?

De kabelnetten, spankabels, windverbanden en eindterminals bestaan uit roestvast staal van de beste kwaliteit: AISI316. AISI316 staat ook bekend onder als 1.4401 of A4 kwaliteit. Deze kwaliteit kunnen wij 100% garanderen middels certificaten.

Waar kunnen de kabelnetten toegepast worden?

De kabelnetten kunnen op vele manier toegepast worden als veiligheidsnet. Veelvoorkomende toepassing zijn: balustrades, hekwerken rondom sportkooien, horizontale valnetten in GGZ instellingen en gevangeniscomplexen, fietsenstallingen, parkeergarages, speeltoestellen, birdnetting, uitkijktorens, bruggen en groene gevels. Bekijk ons referentiepagina's voor voorbeelden. Staat jouw toepassing er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op. Grote kans dat we je toch een eerder project van ons kunen toesturen als referentie. 

Welke maaswijdte moet ik gebruiken voor een balustrade?

Voor kabelnetten in balustrades wordt meestal een liggende maas gebruikt, 50 x 88mm of 60 x 104mm. In woningen en scholen raden wij de staande maas 40 x 71mm aan, ivm de overklauterbaarheidseis. De kabeldiameter is meestal 1,5mm. Op de speciale balustrade pagina vind je meer informatie. Neem contact met ons op voor vrijblijvend en passend advies. 

Balustrades met of zonder randkabels?

Een balustrade kan bestaan uit buismateriaal of uit een profiel met daarin doorvoerogen of lippen ingelast. In het geval van buismateriaal, kan een kabelnet direct om de buis geregen worden. Bij profielen dient eerst de kabel op spanning gezet te worden waarna een kabelnet erin opgespannen kan worden. Er zijn meerdere manieren om een kabelnet met randkabel op te spannen: tussen, voor of door de baluster. Hier lees je meer over de detaillering en zie je ook de bijhorende voorbeelden. 

Heeft Carl Stahl een montageteam?

Ja zeker! Het gaat nu puur over de balustrades, hoe zit het met andere toepassingen???

Kan ik de montage van kabelnetten zelf doen?

Een handige monteur kan de kabelnetten zelf in een balustrade toepassen. Overige toepassingen zijn lastiger zelf te monteren. Wanneer je kabelnetten geleverd krijgt, zit er een handleiding bij. Daarnaast vind je in het pakket rijgkabel, tyraps en klemmen. De Sava tang, om de klemmen mee vast te maken, kan eventueel mee besteld worden. Hoe zit het met de DIY netten en balustrades met houtenframes????

Wat is de levertijd?

De levertijd van X-TEND® is afhankelijk van het type net en de omvang. Maas 80 kunnen wij binnen 3 tot 4 weken leveren bij bestelling tot 50m2. Tot 200m2 leveren wij binnen 5 tot 7 weken en vanaf 200m2 is de levertijd in overleg, maar in regel 8 tot 9 weken. Hoe zit het met het overige?

Wat is de m2 prijs van een kabelnet?

De prijs is afhankelijk van het type kabelnet, de maaswijdte, de hoeveelheid m2, of er kabel bijgeleverd moet worden en of montage gewenst is. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan. 

Openingstijden

Maandag - vrijdag: 8.00 - 17.00u

Telefoonnummer

E-mail

Adres

Kleine Tocht 5
1507 CB Zaandam
Nederland

Bank gegevens

KVK: 35029157 Amsterdam
BTW: NL806332128B01
Bank: NL20 ABNA 0423791648
Swift: ABNANL2A

Algemene voorwaarden

Download hier de algemene voorwaarden van de Carl Stahl Group als pdf
Download hier de inkoopvoorvoorwaarden van de Carl Stahl Group als pdf

Contact formulier

  Uw bedrijfsnaam

  Uw naam

  Uw email

  Uw telefoonnummer

  Uw onderwerp

  Uw bericht

  Bestanden toevoegen

  contact