FAQ.

Waarom kies je voor kabelnetten?

X-TEND® is een roestvast stalen kabelnet met verschillende toepassingsmogelijkheden. Het net bestaat uit losse RVS kabels die middels klemmen met elkaar verbonden zijn. De kabels vormen zich net als een webnet. Op deze manier ontstaat een maasvormig, transparant, sterk en vormvrij spannet. De kabelnetten zijn sterk, voldoen aan de overklauterbaarheidseis, zijn duurzaam en zijn eenvoudig toe te passen in nieuwe en bestaande situaties, waardoor ze perfect zijn als balustradevulling, hekwerk, als trap- en schalmgat vulling of als vangnet. Onze kabelnetten maken jouw leefomgeving een stuk veiliger. Op onze X-TEND® product pagina lees je meer (technische) details. 

Welk materiaal gebruikt Carl Stahl?

De kabelnetten, spankabels, windverbanden en eindterminals bestaan uit roestvast staal van de beste kwaliteit: AISI316. AISI316 is ook bekend als 1.4401 of A4 kwaliteit. Deze kwaliteit kunnen wij 100% garanderen middels certificaten.

Waar kunnen de kabelnetten toegepast worden?

De kabelnetten kunnen op vele manier toegepast worden als veiligheidsnet. Veelvoorkomende toepassingen zijn: balustrades, hekwerken rondom sportkooien, horizontale valnetten in GGZ instellingen en gevangeniscomplexen, fietsenstallingen, parkeergarages, speeltoestellen, vogelwering, uitkijktorens, bruggen en groene gevels. Kortom, onze producten zijn bijna overal inzetbaar. Bekijk ons referentiepagina's voor voorbeelden. Staat jouw toepassing er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op. Grote kans dat we je toch een eerder project van ons kunnen toesturen als referentie. 

Welke maaswijdte moet ik gebruiken?

Het is erg lastig om zonder context de maaswijdte te bepalen voor een project. Dat is erg afhankelijk van de toepassing. Voor kabelnetten in balustrades wordt meestal een liggende maas gebruikt, 50 x 88mm of 60 x 104mm. In woningen en scholen raden wij de staande maas 40 x 71mm aan, ivm de overklauterbaarheidseis. De kabeldiameter is meestal 1,5mm. Op de speciale balustrade pagina vind je meer informatie. Voor hekwerken is een maas 80 met een kabeldiameter van 2mm een veel toegepaste maas. Voor groene gevel wordt een maas 120 of groter vaak gebruikt. Neem contact met ons op voor vrijblijvend en passend advies. 

Heeft Carl Stahl een montageteam?

Jazeker! We hebben verschillende ervaren montageteams die onze producten door heel Nederland en België voor onze klanten monteren. Op basis van tekeningen kunnen wij vooraf bepalen wat de montagekosten zullen zijn. Dat is erg afhankelijk van de omvang en de te gebruiken materialen. Ons montageteam wordt aangestuurd door onze werkvoorbereiders. De werkvoorbereiders zijn dan ook jou contactpersoon. Nadat de materialen geproduceerd zijn kunnen we vrij snel de montage inplannen.

Kan ik de montage van kabelnetten zelf doen?

Een handige monteur kan de kabelnetten zelf doen, maar we raden dat niet in elke situatie aan. Als het netten voor in een balustrade betreft is het prima te doen als je onze handleiding volgt. Overige toepassingen zijn lastiger zelf te monteren omdat er toch meer bij komt kijken dan enkel een net vast zetten. De spankabels moeten vaak nog op maat gemaakt worden en die moeten ook een bepaalde voorspanning hebben. Ook zijn er vaak situatie dat de kabelnetten op locatie ingekort moeten worden en dat vraagt om wat ervaring. Bij je aanvraag zullen we altijd aangeven wat de montagekosten zijn en dan kunnen we altijd met je doornemen of je de montage zelf kan uitvoeren. Het komt ook wel eens voor dat één van onze hoofdmonteurs één of een paar dagen instructie komt geven zodat jij (of je team) het daarna zelf kan afmonteren.

Wat is de levertijd?

De levertijd van X-TEND® is afhankelijk van het type net en de omvang. Er zijn een aantal types die gebruikt worden voor balustrades die wij op voorraad hebben en dus erg snel kunnen leveren. Als we de netten speciaal moeten maken moet je bij ongeveer 50m2 toch rekening houden met ongeveer 3 weken levertijd. Bij 100m2 zal dat ongeveer 4 weken zijn en vanaf 200 m2 moet je toch rekening houden met 5 tot 6 weken. De levertijden hangen ook af van de productiecapaciteit in onze fabrieken. Op het moment van de aanbieding kunnen we je altijd precies aangeven wat de levertijd op dat moment is.

Wat is de m2 prijs van een kabelnet?

Dit is één van de meest gestelde vragen, maar niet zo makkelijk te beantwoorden. De prijs is namelijk afhankelijk van het type kabelnet, de maaswijdte, de hoeveelheid m2, of er kabel bijgeleverd moet worden en of montage gewenst is. Wij kunnen wel altijd heel snel een prijs voor je calculeren. Stuur ons zoveel mogelijk informatie en vraag geheel vrijblijvend een offerte aan. 

Openingstijden

Maandag - vrijdag: 8.00 - 17.00u

Telefoonnummer

E-mail

Adres

Kleine Tocht 5
1507 CB Zaandam
Nederland

Bank gegevens

KVK: 35029157 Amsterdam
BTW: NL806332128B01
Bank: NL20 ABNA 0423791648
Swift: ABNANL2A

Algemene voorwaarden

Download hier de algemene voorwaarden van de Carl Stahl Group als pdf
Download hier de inkoopvoorvoorwaarden van de Carl Stahl Group als pdf

Contact formulier

  Uw bedrijfsnaam

  Uw naam

  Uw email

  Uw telefoonnummer

  Uw onderwerp/project

  Uw bericht

  Bestanden toevoegen

  contact