X-TEND®
RVS kabelnetten

Roestvast stalen kabelnet

X-TEND® is een roestvast stalen kabelnet met verschillende toepassingsmogelijkheden. Het net bestaat uit losse RVS kabels die middels klemmen met elkaar verbonden zijn. De kabels vormen zich net als een webnet. Op deze manier ontstaat een maasvormig, transparant, sterk en vormvrij spannet.

De kabels van het net worden standaard uitgevoerd in de diameter 1, 1.5, 2, 3 of 4 mm. De standaard maaswijdte varieert van 18 t/m 300 mm. De kabeldikte en de maaswijdte zijn afhankelijk van het gebruik en de toepassing. De flexibiliteit en de sterkte van ons systeem, maakt dat de netten overal inzetbaar zijn.

RVS kabelnetten oorsprong, kwaliteit en componenten

Sinds de ontwikkeling van het X-TEND® in 1990 heeft Carl Stahl de kabelnetten continu verbeterd en doorontwikkeld. De spankabelnetten worden onder Europese omstandigheden geproduceerd in de fabriek van Carl Stahl in het Duitse Süssen en beschikken over Europese kwaliteits-certificaten en keurmerken. Onze kabelnetten zijn van RVS AISI316. Dit wordt ook wel materiaalklasse 1.4401 of A4 kwaliteit genoemd. Deze kwaliteit kunnen wij ook 100% garanderen middels certificaten. Indien nodig worden statische berekeningen gemaakt om aan te tonen dat onze kabelnetten aan uw eisen voldoen.
X-TEND® wordt geproduceerd met robuuste roestvast stalen kabels. De kabels zijn met elkaar verbonden middels vertinde koperen klemmen (type CX) of roestvast stalen (type CXE) klemmen.

De kabels en klemmen vormen een structuur die veel spanning kan opnemen en flexibel is. Hierdoor is het uitermate geschikt voor twee- driedimensionale toepassingen. Het X-TEND® behoudt zijn vorm en is over het algemeen onderhoudsvrij.
 • Veilig maar oogstrelend
 • Transparant en flexibel
 • Lichtgewicht en sterk
 • Twee- of drie dimensionaal
 • Innovatief en duurzaam
 • Roestvaststaal
 • Ook beschikbaar in kleuren
 • Voor zowel binnen als buiten
 • Verschillende toepassingen mogelijk
 • Recyclebaar
Parkeergarage Delft
Balustrades van kabelnetten X-TEND - Carl Stahl

Geometrie

De kabelnetten worden project-specifiek geproduceerd in onze eigen fabrieken. Elke gewenste afmeting kan gerealiseerd worden. Bij langere lengtes (vanaf ca. 80 meter) kunnen kabelnetten aan elkaar gekoppeld worden tijdens de montage zonder dat dit zichtbaar is. ook diagonale, driehoekige of andersoortige vormen kunnen gerealiseerd worden met kabelnetten. De maasopeningen zijn er vanaf 20 mm tot aan 200 mm en speciale maasopeningen zijn uiteraard ook mogelijk. De kabeldiameters zijn standaard 1,5, 2 of 3 mm. Welk type precies benodigd is, is afhankelijk van de toepassing.

Toepassingen

De kabelnetten worden voor een oneindig aantal diverse doeleinden gebruikt. De combinatie van transparantie, sterkte, duurzaamheid en flexibiliteit maakt het X-TEND® geschikt voor bijvoorbeeld:

Gekleurde
kabelnetten

Naast de standaard 'naturel-look' RVS kabelnetten zijn onze kabelnetten ook beschikbaar in de kleuren rood, groen, blauw, wit, goud en zwart. De kabels worden, vóór de productie van de kabelnet, gelijkmatig bedekt met een decoratieve polymeerlaag in een speciaal coatingproces en gehard onder temperatuur. Het is een duurzame, weer- en corrosiebestendige oplossing, die gelijkwaardig is aan een poeder-coating.

De klemmen worden niet gecoat ivm de materiaaleigenschappen, maar zijn naast de standaard naturel kleur, ook beschikbaar in een zwarte uitvoering.

Kabelnetten in combinatie met licht

Het is mogelijk om kabelnetten te combineren met led-verlichting. De mogelijkheden zijn legio. 
Airport New Ark Illumination - kabelnetten met LED verlichting - Carl Stahl

Prijs

De prijs van het X-TEND® is afhankelijk van de maaswijdte, de kabeldikte, de vorm en de afname. De prijs varieert van €17,- tot €250,- per vierkante meter. 

Levertijd

De levertijd van het X-TEND® is afhankelijk van het type net. Tot maaswijdte 120 mm is bij bestelling tot 10 m2 de gemiddelde levertijd 1-2 weken en bij bestelling tussen de 10 en 200 m2 bedraagt de levertijd 3-4 weken. Vanaf 200 m2 is de levertijd in overleg, maar in de regel 5-6 weken. Bij een grotere maaswijdte is de levertijd zelfs nog korter. Bel of mail ons voor meer informatie.

Contact

Elk project is uniek en daarom wordt er voor elk project een passende offerte opgesteld. In de regel voorzien wij u van een offerte binnen twee werkdagen. U kunt natuurlijk ook altijd even contact met ons opnemen om het project door te nemen.

great things
are built
with
the best materials
.

Neem
contact op

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor advies of een offerte aanvraag. Bel ons op +31 (0)75 303 03 99 van maandag t/m vrijdag: 8.00 - 17.00uur of stuur een e-mail naar architectuur@carlstahl.com. Wij streven ernaar om binnen 2 werkdagen te reageren. 

  Uw bedrijfsnaam

  Uw naam

  Uw email

  Uw telefoonnummer

  Uw onderwerp

  Uw bericht

  Bestand toevoegen  contact