Transparante
afscheidingen
.

Transparant
Licht
Sterk.

Hekwerken met een invulling van kabelnetten zijn duurzaam en sterk. Het voordeel ten opzichte van andere materialen zijn de hoge transparantie en het geringe gewicht. Daarnaast kunnen relatief grote overspanningen gemaakt worden. De industriële en moderne “look” maken het af. De netten zijn voor zowel binnen- als buitensituaties geschikt.

Type maas

De grootte van de openingen in de mazen wordt ook wel de maaswijdte genoemd. Voor kabelnetten in hekwerken wordt meestal een maas 60x104mm of 80x139 gebruikt. De diameter van het net is meestal 2mm. Andere maaswijdten zijn natuurlijk ook mogelijk, maar niet zo gebruikelijk in hekwerken.

Materiaal

De kabelnetten zijn van RVS AISI316 (ook wel bekend als 1.4401 of A4 kwaliteit). Deze kwaliteit kunnen wij 100% garanderen middels certificaten. RVS is de afkorting van roest vast staal. Voor deze toepassing is deze staalkwaliteit prijs- en levertijd technisch gezien de beste oplossing.

Details.

Netten kunnen op verschillende manieren worden opgespannen. Als eerst kunnen ze tussen, voor of door de balusters worden opgespannen. Daarnaast kun je er voor kiezen om de netten tussen een randkabel of tussen een buizenframe op te spannen. Daarnaast zijn er verschillende mogelijkheden betreft de detaillering van de doorvoerogen en hoeken mogelijk en kun je ook nog kiezen tussen de verschillende maasrichtingen. Bekijk de mogelijkheden hieronder.

Randkabels

Netten worden meestal opgespannen tussen een randkabel. Die randkabel wordt geleid door ogen die ongeveer een meter uit elkaar staan. Dit is de meest transparante manier van detaillering. De ogen worden meestal in het staalwerk opgenomen of er worden simpelweg oogmoeren toegepast. De ogen staan meestal 1 tot 1,5 meter uit elkaar.
Randconstructie hekwerk met kabels

Randbuizen

Vanuit estetisch of constructief oogpunt kunnen de netten ook opgespannen worden aan een rondgaande buis. Buizen zijn stijver en zullen dus niet snel doorbuigen waardoor een strakke rand ontstaat. De diameter van de rondgaande buizen ligt meestal tussen de 20 en 60 mm, afhankelijk van de overspanning.

randconstructie hekwerk met buizen

Slingerstaf

Slingerstaf kan rechtstreeks aan het staalwerk gelast worden en samen met de constructie gepoedercoat worden. Hierdoor ontstaat een strakke detaillering en de netten kunnen hier ideaal aan bevestigd worden. Deze detaillering versneld de montagetijd op locatie. Ook is dit een geschikt om vingerbeknelling te voorkomen.
randconstructie hekwerken met slingerstaf

Er is geen standaard detaillering!

Onbeperkte
afmeting.

Het grote voordeel van de netten is dat er grote overspanningen gemaakt kunnen worden. Een bovenkabel wordt dan opgespannen van het ene naar het andere punt en daar worden de netten dan aan opgespannen. Hoe groter de overspanning hoe meer de kabel zal doorhangen. Hoe minder de doorhang hoe groter de krachten op de eindpunten. Onze medewerkers helpen u graag verder met het bepalen van de doorhang en de consequenties die de doorhang heeft op de krachten die afgedragen moeten worden.
Kabelnetten trap - Carl Stahl
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hoge
krachten.

De netten van Carl Stahl zijn sterk en bestand tegen grote krachten. Zo is een lijnlast van 3 kN geen uitzondering als belasting voor onze netten. De kabelnetten zijn bestand tegen leunen, schoppen en vallen. De X-TEND® kabelnetten worden niet voor niets gebruikt in de meest extreme situaties waar veiligheid gegarandeerd moet worden. Alle belastingen worden over het algemeen afgedragen naar de randconstructie.

De kabelnetten worden met een voorspanning van ca. 30 tot 40 kg per meter opgespannen aan de kabels. De kabels rondom hebben ook een bepaalde voorspanning. De grootte van die voorspanning wordt mede bepaald door de hart-op-hart-afstand van de doorvoerogen en de gewenste doorhang van de randkabel tussen die ogen.
Nautique sportveld op dak, hekwerk, Carl Stahl
hekwerk-krachten
Als een persoon (of een andere belasting) tegen het net aan duwt of valt, worden de krachten via de randconstructie afgedragen naar de bevestigingspunten. In een buitensituatie treden bovendien krachten op als gevolg van belastingen als ijs en wind. Belangrijk is dat de bevestigingsogen sterk genoeg zijn om de krachten op te vangen. Verder moeten de bevestigingsgogen de krachten kunnen afdragen naar de constructieve kolommen, wanden en vloeren.

Onze medewerkers kunnen u verder helpen met het detailleren van de hekwerken. Indien nodig zullen onze engineers statische berekeningen uitvoeren.

Montage.

Montage van de RVS kabelnetten in een simpel, rechthoekig hekwerk is door een handige monteur goed te doen. Wij zullen wel altijd de montage aanbieden aangezien onze ervaren monteurs het werk snel en vooral vakkundig voor u kunnen uitvoeren.

Het is van belang dat er duidelijke werktekeningen gemaakt worden van het hekwerk. Daarmee kunnen wij namelijk de netten op maat produceren en de montage vergemakkelijken. Ook is het uiteraard mogelijk om hekwerken op locatie in te meten, waarna de netten geproduceerd worden.
rvs-kabelnetten-basketbalkooi-nautique-amsterdam-noord-6-montage-Carl Stahl Benelux

Prijzen

De prijs van de RVS kabelnetten voor hekwerken is afhankelijk van de maaswijdte, de kabeldikte, de vorm en de afname. Voor hekwerken tot van 50 tot 100 m2 liggen de prijzen voor de maas 60 tussen de €60 en €100 p/m2. De grotere maas 80 kost dan ongeveer €40 tot €80 p/m2. Voor grotere aantallen gelden natuurlijk gunstigere prijzen.

De benodigde randkabels of prijzen zijn niet opgenomen in de bovenstaande prijzen, maar hou rekening met ca. 20 tot 30 % van de kabelnetprijzen. De montage van de materialen bieden wij altijd apart aan. In de regel zijn de montage kosten ca. 30 tot 50% van de materiaalkosten.  

Levertijden

De levertijd van het X-TEND® is afhankelijk van het type net. De mazen 60 en 80 mm kunnen wij binnen twee tot drie weken leveren bij bestellingen tot 50 m2. Tot 200m2 leveren wij binnen drie tot vijf weken en vanaf 200 m2 is de levertijd in overleg, maar in de regel 5-6 weken. Vul de checklist in om de aanvraag te bespoedigen of neem contact met ons op.

Offerte

Elk project is uniek en voor elk project wordt een offerte opgesteld. Onze checklist helpt u bij het aanleveren van de juiste informatie. In de regel voorzien wij u van een offerte binnen 48 uur. U kunt natuurlijk ook altijd even bellen om het project door te nemen.

great things
are built
with
the best materials
.

Neem
contact op

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor advies of een offerte aanvraag. Bel ons op +31 (0)75 303 03 99 van maandag t/m vrijdag: 8.00 - 17.00uur of stuur een e-mail naar architectuur@carlstahl.com. Wij streven ernaar om binnen 2 werkdagen te reageren. 

  Uw bedrijfsnaam

  Uw naam

  Uw email

  Uw telefoonnummer

  Uw onderwerp/project

  Uw bericht

  Bestanden toevoegen

  contact