Trappen en
schalmgat beveiliging
.

Industriële
moderne
look.

Steeds vaker wordt gekozen voor kabelnetten als beveiliging in of rondom een trappenhuis. Het is een voordelige en duurzame oplossing omdat er nagenoeg geen staalwerk nodig is. Grote voordelen ten opzichte van andere materialen zijn de hoge transparantie en de lichte constructie die benodigd is. De industriële en moderne “look” maken het af. Over het algemeen kan een net van de bovenste tot aan de onderste verdieping uit één stuk bestaan.

Type maas

De grootte van de openingen in de mazen wordt ook wel de maaswijdte genoemd. Voor kabelnetten in trappenhuizen wordt meestal een maas 80x139 gebruikt. De diameter van het net is meestal 2mm. Andere maaswijdten zijn natuurlijk ook mogelijk, maar niet zo gebruikelijk in trappenhuizen.

Materiaal

De kabelnetten zijn van RVS AISI316 (ook wel bekend als 1.4401 of A4 kwaliteit). Deze kwaliteit kunnen wij 100% garanderen middels certificaten. RVS is de afkorting van roest vast staal. Voor deze toepassing is deze staalkwaliteit prijs- en levertijd technisch gezien de beste oplossing.

Details.

Netten kunnen op verschillende manieren worden toegepast in trappenhuizen. Afhankelijk van de breedte van het schalmgat (of de vide) moet eerst bepaald worden of het een enkel, een dubbel of een rondgaand net wordt. Daarnaast kun je er voor kiezen om de netten tussen een randkabel of tussen een buizenframe op te spannen. Boven en onderaan het trappenhuis zijn ook nog verschillende scenario's mogelijk. Bekijk een aantal mogelijkheden hieronder.

Enkel net

schalmgat

Dubbel net

Rondgaand net

Randkabels

Netten worden meestal opgespannen tussen een randkabel. Die randkabel wordt geleid door ogen op de bordessen en de vloerranden. Dit is de meest transparante manier van detaillering. De ogen worden chemisch verankerd in het beton of als het even kan worden ankers opgenomen in de trappen en bordessen.

Randkabel en koker

Vanuit estetisch of constructief oogpunt kan de rondlopende spankabel ook geleid worden door ogen aan een stijve randconstructie. Over het algemeen worden dan koker- of U-profielen gebruikt met om de meter een doorvoeroog. 

Randbuis

Slingerstaf kan rechtstreeks aan het staalwerk gelast worden en samen met de constructie gepoedercoat worden. Hierdoor ontstaat een strakke detaillering en de netten kunnen hier ideaal aan bevestigd worden. Deze detaillering versneld de montagetijd op locatie. Ook is dit een geschikt om vingerbeknelling te voorkomen.

Materiaal

De kabelnetten worden geproduceerd in onze fabriek in het Duitsen Sussen. Dicht bij Stuttgart worden de netten onder Europese omstandigheden geproduceerd. De spankabels en kabelnetten zijn van RVS AISI316 (ook wel bekend als 1.4401 of A4 kwaliteit). Deze kwaliteit kunnen wij 100% garanderen middels certificaten. RVS is de afkorting van roest vast staal. Voor deze toepassing is deze staalkwaliteit prijs- en levertijd technisch gezien de beste oplossing.

Aandachtspunten krachtenafdracht

Aandachtspunten krachtenafdracht De netten van Carl Stahl zijn sterk en bestand tegen grote krachten. Zo is een lijnlast van 3 kN geen uitzondering als belasting voor onze netten. De kabelnetten zijn bestand tegen leunen, schoppen en beklimmen. De X-TEND® kabelnetten worden niet voor niets gebruikt in de meest extreme situaties waar veiligheid gegarandeerd moet worden. Alle belastingen worden over het algemeen afgedragen naar de randconstructie.

De kabelnetten worden met een voorspanning van ca. 30 tot 40 kg per meter opgespannen aan de kabels. De kabels rondom hebben ook een bepaalde voorspanning. De grootte van die voorspanning wordt mede bepaald door de hart-op-hart-afstand van de doorvoerogen en de gewenste doorhang van de randkabel tussen die ogen.

Als een persoon (of een andere belasting) tegen het net aan duwt of valt, worden de krachten via de randconstructie afgedragen naar de bevestigingspunten. Belangrijk is dat de bevestigingsogen sterk genoeg zijn om de krachten op te vangen. Verder moeten de bevestigingsgogen de krachten kunnen afdragen naar de constructieve kolommen, wanden en vloeren.

Onze medewerkers kunnen u verder helpen met het detailleren van de hekwerken. Indien nodig zullen onze engineers statische berekeningen uitvoeren.

Altijd net even anders

De trappenhuizen, waarin het gaas wordt gebruikt, zijn bijna altijd uniek wat afmetingen betreft. Elk schalmgat is net even anders, maar door de flexibiliteit van de kabels kan elk trappenhuis beveiligd worden met spankabelnetten. Zowel nieuwbouw trappenhuizen als trappenhuizen die al jaren staan.
kabelnetten in trappenhuis ter beveiliging Carl Stahl

Montage van de kabelnetten

De montage van de RVS kabelnetten in trappenhuizen en in het schalmgat laten we altijd uitvoeren door ons eigen montageteam. De eerste montagedag doen wij alle voorbereidende werkzaamheden en meten we alles na. De dagen erop monteren wij de spankabels en de netten. Het is van belang dat er duidelijke werktekeningen van de trappen beschikbaar zijn. Als het om trappen gaat waar geen tekeningen van zijn komen wij altijd inmeten voordat wij de productie starten. De montage voeren wij altijd op een veilige manier uit.
Sphinx gebouw Maastricht met rvs kabelnetten - Carl Stahl

Prijzen

De prijs van de rvs kabelnetten voor schalmgat netten is afhankelijk van de maaswijdte, de kabeldikte, de vorm en de afname. Bij een afname van ongeveer 80m2 liggen de prijzen voor de maas 80 mm tussen de €60 en €100 p/m2 incl. randkabels en montage. Voor grotere aantallen gelden natuurlijk gunstigere prijzen en bij kleinere afnames zijn de prijzen weer wat hoger.

Levertijden

De levertijd van het X-TEND® is afhankelijk van het type net. De maas 80 mm kunnen wij binnen twee tot drie weken leveren bij bestellingen tot 100 m2. Tot 200m2 leveren wij binnen drie tot vijf weken en vanaf 200 m2 is de levertijd in overleg, maar in de regel 5-6 weken. Vul de checklist in om de aanvraag te bespoedigen of neem contact met ons op.

Offerte

Elk project is uniek en voor elk project wordt een offerte opgesteld. Onze checklist helpt u bij het aanleveren van de juiste informatie. In de regel voorzien wij u van een offerte binnen 48 uur. U kunt natuurlijk ook altijd even bellen om het project door te nemen.

great things
are built
with
the best materials
.

Neem
contact op

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor advies of een offerte aanvraag. Bel ons op +31 (0)75 303 03 93 van maandag t/m vrijdag: 8.00 - 17.00uur of stuur een e-mail naar architectuur@carlstahl.com. Wij streven ernaar om binnen 2 werkdagen te reageren. 

Uw bedrijfsnaam

Uw naam

Uw email

Uw telefoonnummer

Uw onderwerp

Uw bericht

Bestand toevoegencontact