uitkijktorens

uitkijktorens

Veilig en transparant

Uitkijktorens worden beveiligd met RVS kabelnetten. De veiligheidsnetten zijn de perfecte oplossing om mensen te beschermen tegen vallen en tegelijkertijd het uitzicht te waarborgen dankzij het transparante karakter van de kabelnetten. Bekijk hieronder een paar projecten van uitkijktorens.

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Zaanse Schans

Zaandijk
Aan de rand van de Zaanse Schans heeft Daf Architecten een eikenhouten uitkijktoren ontworpen. Rondom de drie uitkijk platforms zorgen de transparante kabelnetten voor een veilige omgeving. 

Bekijk op Google Maps

de Haagse Toren (Strijkijzer)

den Haag
In den Haag staat de de Haagse Toren. De bijnaam van het gebouw is de Strijkijzer. De architect Bontenbal was geïnspireerd geraakt door het bekende New Yorkse Flatiron Building. In de toren zijn appartementen gevestigd en op de bovenste laag een restaurant. Rondom het terras is een net gecreëerd middels horizontale en verticale kabels. Deze zijn met elkaar verbonden op de kruispunten met duizenden kruisklemmen.

Bekijk op Google Maps

Linielanding

Houten
Streektransferium Linielanding vormt de toegangspoort tot de Nieuwe Hollandse Waterlinie en het Eiland van Schalkwijk. Carl Stahl heeft de trap naar en het uitkijkpunt zelf, beveiligd met RVS kabelnetten. Zo blijft vanuit elk punt het uitzicht op een veilige manier behouden.

Bekijk op Google Maps

De Peperbus

Zwolle
Het uitkijkpunt op 51 meter hoogte in de Peperbus is beveiligd met RVS kabelnetten. De toren is onderdeel van de Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemlopneming en heeft een hoge monumentale waarde. Dankzij het transparante karakter van de kabelnetten blijft het monument ook visueel intact.

Bekijk op Google Maps

Uitzichtpunt Sint Pietersberg

ENCI groeve Maastricht
Vanaf het uitkijkpunt op de Sint Pietersberg kan men de eeuwen oude  kalksteengroeve bewonderen. Carl Stahl heeft het uitkijkpunt en de 40 meter hoge trap beveiligd met RVS kabelnetten. Ook in deze natuurlijke omgeving zorgt het transparante karakter van de netten ervoor dat de omgeving in zijn waarde wordt gelaten. 

Bekijk op Google Maps

A'DAM Lookout

Amsterdam
Op de A'DAM toren in Amsterdam Noord bevindt zich het observatiedek, de A'DAM Lookout. Hier kan men genieten van een panoramisch uitzicht over Amsterdam, een rooftop bar en van Europa's hoogste schommel 'Over the Edge' die zich op 100 meter hoogte bevindt. Het gehele observatiedek is rondom beveiligd met RVS kabelnetten. Zo wordt men beschermt tegen vallen terwijl het prachtig 360 graden uitzicht over de stad en 't IJ behouden blijft. 

Bekijk op Google Maps

Toekantoren
van der Valk

Harderwijk
Vanaf de Toekantoren van Hotel van der Valk in Hardewijk kan men genieten van een uitzicht over westen van de Veluwe. Op 42 meter hoogte zit het zogenoemde uitkijknest die rondom geheel is voorzien van RVS kabelnetten ter beveiliging en voor een panoramisch uitzicht.

Bekijk op Google Maps

Uitkijktoren
Pompejus

Fort de Roovere, Halsteren
In Brabant  bevindt zich de prachtige uitkijktoren Pompejus met een uitkijkpunt op 25 meter hoog. Het ontwerp van Ro & Ad Architecten leent zich naast een uitkijkpunt ook als openlucht theater. Carl Stahl heeft de trappen en het uitkijkpunt beveiligd met RVS kabelnetten. 

Bekijk op Google Maps

great things
are built
with
the best materials
.

Over X-TEND

De RVS kabelnetten worden project-specifiek geproduceerd in onze eigen fabrieken in Europa. Elke gewenste afmetingen kan gerealiseerd worden.

Alle afmetingen zijn mogelijk omdat netten (onzichtbaar) aan elkaar gekoppeld worden. Ook diagonale, driehoekige of andersoortige vormen kunnen gerealiseerd worden met de kabelnetten.

De maasopeningen zijn er standaard vanaf 18 mm tot aan 400mm en speciale maasopeningen zijn uiteraard ook mogelijk. De kabeldiameters zijn standaard 1, 1.5, 2, 3 en 4 mm.

Welk type precies benodigd is, is afhankelijk van de toepassing.

Neem
contact op
.

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor advies of een offerte aanvraag. Bel ons op +31 (0)75 303 03 99 van maandag t/m vrijdag: 8.00 - 17.00uur of stuur een e-mail naar architectuur@carlstahl.com. Wij streven ernaar om binnen 2 werkdagen te reageren. 

  Uw bedrijfsnaam

  Uw naam

  Uw email

  Uw telefoonnummer

  Uw onderwerp/project

  Uw bericht

  Bestanden toevoegen

  contact