Horizontale
vangnetten
.

Horizontale
valbeveiliging

Steeds vaker wordt gekozen om vides te beveiligen met een sterk en duurzaam rvs valnet. Het is een voordelige oplossing omdat er nagenoeg geen zware randconstructies benodigd zijn. Rvs kabelnetten zijn geschikt voor grote overspanningen en ze zijn zeer transparant. Grote voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld kunststof netten zijn de sterkte en de stijfheid. Het materiaal is niet met een mes door te snijden en het kan grote lasten opvangen. De industriële en moderne “look” maken het af.

Veel
voorkomende situaties

De netten kunnen in zowel nieuwe als bestaande situaties toegepast worden. In de regel worden de netten gespannen tussen randkabels, die worden geleid door doorvoerogen. De doorvoerogen zijn dan bevestigd aan de randconstructie en daardoorheen loopt dan de randkabel. Het net wordt uiteindelijk opgespannen tussen deze rankabel. De netten zijn geschikt voor zowel binnen- als buitensituaties.
RVS valnet als sterke valbeveiliging

Type maas

De grootte van de openingen in de mazen wordt ook wel de maaswijdte genoemd. Voor horizontale kabelnetten wordt meestal een maas 100×173 mm toegepast en als het net wat sterker moet zijn een maas 80×139 of een maas 60×104. De kabeldiameter verschilt per situatie. Als er personen op het rvs valnet kunnen vallen is een diameter van 3mm gebruikelijk. Anders kan een dunnere 2mm al sterk genoeg zijn. Andere maaswijdten zijn natuurlijk ook mogelijk, maar niet zo gebruikelijk in deze toepassing. Bekijk op deze pagina welke type kabelnetten en maaswijdten wij kunnen aanbieden.
principe maaswijdte Carl Stahl Benelux

Veritas norm (DNVG keur)

In gevallen waarbij personen opgevangen moeten worden, leveren wij netten welke voldoen aan de Veritas-norm. De valnetten die volgens deze norm getest zijn, hebben maximaal een maas 100 mm en een kabeldiameter van 3 mm. Op de horizontale netten van 1,5 bij 2 meter heeft men vanaf een hoogte van één meter een gewicht van 290 kg laten vallen en daarbij de impact getest. Gebleken is dat de netten de krachten van dergelijke impacts goed verdelen naar de randconstructie.

Aandachtspunten krachtenafdracht

De kabelnetten worden met een voorspanning van ca. 30 tot 40 kg per meter opgespannen aan de kabels. De kabels rondom hebben ook een bepaalde voorspanning. De grootte van die voorspanning wordt mede bepaald door de hart-op-hart-afstand van de doorvoerogen en de gewenste doorhang van de randkabel tussen die ogen.

Als een persoon (of een andere belasting) tegen het net aan duwt of valt, worden de krachten via de randconstructie afgedragen naar de bevestigingspunten. Belangrijk is dat de bevestigingsogen sterk genoeg zijn om de krachten op te vangen. Verder moeten de bevestigingsgogen de krachten kunnen afdragen naar de constructieve kolommen, wanden en vloeren. In buitensituaties moet naast deze puntbelastingen ook rekening gehouden worden met sneeuw, ijzel en windbelasting.

Onze medewerkers kunnen u verder helpen met het uitwerken van de detaillering van het RVS valnet. Indien nodig zullen onze engineers statische berekeningen uitvoeren.
D, Wetzlar, Privehuis - valbeveiliging met kabelnetten - Carl Stahl
Baku, Dreamland - valbeveiliging met kabelnetten - Carl Stahl
NL, Utrecht, TBS Klinik Hoevenstichting (18) - valbeveiliging met kabelnetten - Carl Stahl

Materiaal
eigenschappen

De kabelnetten zijn van RVS AISI316 (ook wel bekend als 1.4401 of A4 kwaliteit). Deze kwaliteit kunnen wij 100% garanderen middels certificaten. RVS is de afkorting van roest vast staal. Voor deze toepassing is deze staalkwaliteit prijs- en levertijd technisch gezien de beste oplossing.

Let op dat er situaties zijn waarbij RVS toch wel kan roesten. Dit heeft altijd met omgevingsfactoren te maken.

Beveiliging van parkeergarages

In parkeergarages is de aanvoer van lucht belangrijk, waardoor openingen in gevels en daken onvermijdelijk zijn. Toch komt het vaak voor dat deze openingen dicht gezet moeten worden om inbraak te voorkomen of simpelweg personen te weren uit de garages. Onze netten zijn hier uitermate geschikt voor. Bij zowel nieuwe als bestaande garages weren de netten ongewenste personen en zorgen voor een veilige parkeeromgeving.
Doorvalveilig kabelnet trap

Montage van horizontale valnetten

De montage van een RVS valnet in vide openingen laten we altijd uitvoeren door ons eigen montageteam. De eerste montagedag doen wij alle voorbereidende werkzaamheden en meten we alles na. De dagen erop monteren wij de ogen, de spankabels en de netten. Het is van belang dat er duidelijke werktekeningen van de vide-openingen beschikbaar zijn. Als het om vides gaat waar geen tekeningen van zijn komen wij altijd inmeten voordat wij de productie starten. De montage voeren wij altijd op een veilige manier uit. Het eindresultaat mag er dan ook wezen.
beveiligingsnet

Prijzen van horizontale RVS netten

De prijs voor een RVS valnet is afhankelijk van de maaswijdte, de kabeldikte, de vorm en de afname. Bij een afname van ongeveer 10m2 liggen de prijzen tussen de €100 en €300 p/m2 incl. randkabels en montage. Voor grotere aantallen gelden natuurlijk gunstigere prijzen en bij kleinere afnames zijn de prijzen weer wat hoger. Het hangt ook af van eventuele hulpconstructies die benodigd zijn. 

Levertijden

De levertijd van het X-TEND® is bij bestellingen tot 10 m2 gemiddelde 2 tot 3 weken en bij bestellingen tussen de 10 en 200m2 ongeveer 3 tot 5 weken. Vanaf 200 m2 is de levertijd in overleg, maar in de regel 5-6 weken. Wij hebben ook kits op voorraad van 10, 25 of 50 meter. Bel ons voor meer informatie.

Contact

Elk project is uniek en daarom wordt er voor elk project een passende offerte opgesteld. Onze checklist onderaan de pagina helpt u bij het aanleveren van de juiste informatie. In de regel voorzien wij u van een offerte binnen twee werkdagen. U kunt natuurlijk ook altijd even contact met ons opnemen om het project door te nemen.

great things
are built
with
the best materials
.

Neem
contact op

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor advies of een offerte aanvraag. Bel ons op +31 (0)75 303 03 93 van maandag t/m vrijdag: 8.00 - 17.00uur of stuur een e-mail naar architectuur@carlstahl.com. Wij streven ernaar om binnen 2 werkdagen te reageren. 

Uw bedrijfsnaam

Uw naam

Uw email

Uw telefoonnummer

Uw onderwerp

Uw bericht

Bestand toevoegencontact