Parkeergarages

X-TEND in de parkeergarage.

In parkeergarages of parkeergebouwen worden onze RVS kabelnetten vaak toegepast als transparante afscheiding. De kabelnetten bieden vele voordelen. Naast dat de netten veiligheid bieden en indringers buiten houden, dragen kabelnetten bij aan een duurzame infrastructuur. Dankzij het open karakter van de kabelnetten vindt er namelijk een continue stroom van lucht en water plaats in de parkeergarages. Hierdoor wordt de parkeergarage geclassificeerd als 'open deck' en sluit de garage nauw aan bij de wensen en behoeftes van duurzame ventilatie- en sprinklerinstallaties en zo ook een duurzame infrastructuur.

Op deze pagina lichten wij een aantal bijzondere projecten toe.

Linkeroever

Antwerpen

Jumbo

Nieuwegein

Duurzaam project

In 2020 is het nieuwe distributiecentrum van Jumbo geopend. De bijhorende en eveneens nieuwe parkeergarage is voorzien van ons RVS kabelnetten. Duurzaamheid speelde een hoofdrol bij de nieuwbouw van het distributiecentrum. Alle facetten zijn daar dan ook aan getoetst tijdens de bouw. Wij zijn dan ook trots dat ook wij daar een bijdrage aan hebben kunnen leveren. De RVS kabelnetten van Carl Stahl bieden een duurzame oplossing voor (val)beveiliging en worden tevens gebruikt als klimhulpsysteem voor klimplanten.

(Val)beveiliging en groene gevel

De kabelnetten dienen in eerst instantie als (val)beveiliging, maar daarnaast worden ze ook gebruikt als klimhulp systeem voor klimplanten. De ideale oplossing voor een duurzame parkeergarage.
Parkeergarage-Distributiecentrum-Jumbo-met-RVS-kabelnetten-als-hekwerken-Carl-Stahl
RVS-kabelnetten-in-parkeergarage-distributiecentrum-Jumbo-als-beveiliging-en-klimhulp-groene-gevel-Carl-Stahl

Lammermarkt

Leiden

22 meter diepte

De Lammermarkt in de Leidse binnenstad is in 2015 vernieuwd. Hieronder bevindt ze de ronde Parkeergarage Lammermarkt, die plaats heeft voor 525 auto's. De parkeergarage is ontworpen door JHK Architecten. De garage biedt ruimte voor 525 parkeerplaatsen.

Transparante vide

In het midden van de garage is een grote ronde vide ontworpen met een hoogte van 22 meter en een markante oranje lijn langs de vloerranden. Tussen de vloeren zijn de netten opgespannen en deze dienen als valbeveiliging.
Lammermarkt-kabelnetten-Leiden-CarlStahl-3
Lammermarkt-kabelnetten-Leiden-CarlStahl-7

Fluor

Hoofddorp

Indringers buiten houden

Fluor Corporation is een Amerikaans bouwbedrijf met een Nederlandse vestiging in Hoofddorp. Het gebouw is ontworpen door Paul de Ruiter architecten en op de begane grond is de parkeerplaats ontworpen. Om indringers buiten te houden zijn onze kabelnetten gebruikt.

Speedgates met kabelnetten

De toegang tot de parkeerplekken onder het gebouw is via verschillende speedgates. Ook in de speedgates zijn de kabelnetten opgenomen. Onder het gebouw is ook ruimte gecreëerd voor het bergen van de fietsen van de medewerkers.
Fluor-garage-Hoofddorp-3 - Carl Stahl Architectuur
Fluor-garage-Hoofddorp-2 - Carl Stahl Architectuur

Universiteit Delft

Delft

Strak design

Op de campus van de Universiteit van Delft is voor het gebouw van de Technische Natuurwetenschappen (TNW) een parkeergarage ontworpen door VMX Architects. Voor de openingen langs zijn iconen van auto´s en fietsen geplaatst.

Luchtige gevel

Garagegebouwen moeten altijd goed doorluchten in verband met de gassen van de auto´s. Kabelnetten zijn daar zeer geschikt voor gezien de hoge transparantie. De netten voorkomen doorvallen en houden indringers buiten.
Carpark-TU-Delft-5-kabelnetten-CarlStahl
Carpark-TU-Delft-1-kabelnetten-CarlStahl

IMEC - KU

Leuven

Architectonische eenvoud

In 2018 is het nieuwe parkeergebouw aan de Kapeldreef in Leuven opgeleverd. Een duurzaam en groen gebouw die architectonische eenvoud uitstraalt door zijn openheid en transparantie. Het parkeergebouw is ontworpen door Stéphane Beel Architects. Het gebouw heeft acht bovengrondse bouwlagen en biedt ruimte voor 750 auto's van het onderzoekscentrum IMEC en van de Computerwetenschappen van KU Leuven gezamenlijk. Daarnaast beschikt het gebouw over een fietsenstalling die deels ondergronds is.

Balustrades en groene gevel

Het parkeergebouw is voorzien van bijna 3 km balustrades voorzien van veiligheidsnetten. Op elke verdieping rondom het gebouw zijn de netten terug te vinden. De veiligheidsnetten bieden een veilige en transparante afscheiding en passen daardoor perfect bij de architectonische eenvoud van het parkeergebouw. Daarnaast is de voorgevel van het gebouw voorzien van een klimhulpsysteem bestaande uit 285 m2 kabelnet. Binnen een aantal maanden zullen de klimplanten omhoog klimmen en zal een groene gevel ontstaan. Zo is er te midden van het IMEC en de KU Leuven een verticale tuin gecreeërd.
Parkeergebouw Leuven IMEC KU - Carl Stahl - 34
Parkeergebouw Leuven IMEC KU - Carl Stahl - 33

Wila

Lochem

Translucente gevel

Wila Lochem heeft een tweelaagse garage laten bouwen voor de auto´s van de medewerkers. Rondom de begane grond zijn verdiepingshoge kabelnetten voorzien.

Balustrades rondom vide

De kabelnetten vormen de invulling van de balustrades rondom de vide. De netten zijn sterk genoeg om vallende bezoekers op te vangen, maar zijn tegelijkertijd enorm transparant.
parkeergebouw-Wila-Lochem-3-kabelnetten-CarlStahl
parkeergebouw-Wila-Lochem-5-kabelnetten-CarlStahl

Monnikenberg

Hilversum

Horizontale netten

Midden in een bosrijk gebied in Hilversum is een ondergrondse parkeergarage gerealiseerd. Om goed te ontluchten zijn er verschillende openingen in het begroeide dak gemaakt. Om te voorkomen dat passanten in de garage vallen zijn kabelnetten horizontaal gespannen.

Grote overspanningen

Door het lichte gewicht van de kabelnetten en met behulp van spankabels kunnen grote overspanningen gerealiseerd worden. Tevens is het mogelijk om de netten op maat te knippen zodat niet alleen rechthoekige openingen dichtgezet kunnen worden.
Parkeergarage-monnikkenberg-Hilversum-4-kabelnetten-CarlStahl
Parkeergarage-monnikkenberg-Hilversum-2-kabelnetten-CarlStahl

great things
are built
with
the best materials
.

Over X-TEND

De RVS kabelnetten worden project-specifiek geproduceerd in onze eigen fabrieken in Europa. Elke gewenste afmetingen kan gerealiseerd worden.

Alle afmetingen zijn mogelijk omdat netten (onzichtbaar) aan elkaar gekoppeld worden. Ook diagonale, driehoekige of andersoortige vormen kunnen gerealiseerd worden met de kabelnetten.

De maasopeningen zijn er standaard vanaf 20 mm tot aan 300mm en speciale maasopeningen zijn uiteraard ook mogelijk. De kabeldiameters zijn standaard 1,5, 2 of 3 mm.

Welk type precies benodigd is, is afhankelijk van de toepassing.

Neem
contact op
.

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor advies of een offerte aanvraag. Bel ons op +31 (0)75 303 03 99 van maandag t/m vrijdag: 8.00 - 17.00uur of stuur een e-mail naar architectuur@carlstahl.com. Wij streven ernaar om binnen 2 werkdagen te reageren. 

  Uw bedrijfsnaam

  Uw naam

  Uw email

  Uw telefoonnummer

  Uw onderwerp/project

  Uw bericht

  Bestanden toevoegen

  contact