RVS gaasnetten en spankabels voor bruggen

Bruggen beveiligen met rvs kabelgaasnetten van Carl Stahl Architectuur is een veilige, transparante, lichte en duurzame oplossing. De rvs spankabels en netten zijn een sterke, transparante en veilige invulling voor de balustrades in de bruggen. Door de flexibiliteit van de producten is het toe te passen in bijna alle bruggen. Het net bestaat uit losse RVS kabels die middels RVS klemmen met elkaar verbonden zijn.  De kabels vormen zich als een webnet. Op deze manier ontstaat een maasvormig, transparant, sterk en vormvrij spannet. 

[one-fourth-first]

meedenken detaillering

[/one-fourth-first] [one-fourth]

rvs gaasnetwerk

[/one-fourth] [one-fourth]

Netten van RVS

[/one-fourth] [one-fourth]

Loopbrug Muiderslot kabelnet

[/one-fourth]

eigenschappen van bruggen met rvs gaasnetten

Of u een rvs of een stalen balustrade op de brug heeft maakt niet uit voor het gebruik van de roestvrij stalen gaasnetten. In principe kunnen de kabelnetten in alle balustrades toegepast worden. Het kan zowel tussen de staanders in als vóór of achter de staanders langs. De keuze van het juiste type kabelnet is afhankelijk van de maasgrootte en de kabeldiameter. In bruggen ligt de maasgrootte in regel tussen de maas 40 en maas 80. Bij standaard balustrades is de kabeldiameter 1,5mm en wanneer een zwaardere eis gesteld wordt kan men uitwijken naar 2mm. De mazen zijn ruitvormig. Deze kunnen horizontaal of verticaal toegepast worden. De kabelnetten worden opgespannen tussen een randkabel of een buisframe. Desgewenst zijn de netten in verschillende kleuren verkrijgbaar.

hufterproof

De netten van Carl Stahl zijn sterk en bestand tegen de meest voorkomende soorten vandalisme. Leunen, schoppen en beklimmen van de kabelnetten is mogelijk. De X-TEND® kabelnetten worden niet voor niets gebruikt in de meest extreme situaties waar veiligheid gegarandeerd moet worden.

zand-zak-slingerproef

Balustrades van bruggen worden vaak aan een zand-zak-slingerproef onderworpen. Bij een dergelijke proef wordt de veiligheid van de balustrade aangetoond middels de slingerproef volgens een Eurocode. Alle elementen van de balustrade worden getest op sterkte. De rvs gaasnetten hebben meerdere keren bewezen deze proef te doorstaan. Belangrijk is dat de aansluiting met de randconstructie goed gedetailleerd is. Wij adviseren u hier graag in.

prijs en levertijd

De prijs van het X-TEND® voor balustrades in bruggen met rvs kabelnetten is afhankelijk van de maaswijdte, de kabeldikte, de vorm en de afname. Bij de meeste balustrades varieert de prijs voor het materiaal van €30 tot €137 per vierkante meter. Elk project is uniek en voor elk project wordt een unieke offerte opgesteld. Onze checklist helpt u bij het aanleveren van de juiste informatie. In regel voorzien wij u van een offerte binnen 48 uur. De levertijd van het X-TEND® is afhankelijk van het type net. Tot maaswijdte 120 is bij bestellingen tot 10m2 de gemiddelde levertijd 1-2 weken en bij bestellingen tussen de 10 en 200m2 3-4 weken. Vanaf 200m2 is de levertijd in overleg, maar in regel binnen 5-6 weken. Bij een grotere maaswijdte is de levertijd zelfs nog korter. Vul de checklist in om de aanvraag te bespoedigen of neem contact met ons op.

Bekijk hier onze projecten in bruggen

Over ons    Bekijk onze producten    Bekijk onze toepassingen    Contact

contact