Ophangsystemen met rvs spankabels

Kabelstructuren komen overal voor. De rvs spankabels en netten van Carl Stahl zijn veelzijdig en in bijna alle situaties toe te passen. Zo worden de rvs spankabels en netten gebruikt voor lichtelementen, speeltoestellen, zwembaden, rollercoasters, testtoestellen, vrachtwagens, balustrades, offshore, autoportieren, etc. De kabels zijn beschikbaar in verschillende diameters en kunnen worden voorzien van uiteenlopende typen eindfittingen. De engineers van Carl Stahl helpen u graag met het uitwerken van uw project.

ophangsystemen

eigenschappen van kabelstructuren

Elke kabel heeft unieke eigenschappen. De kabels zijn leverbaar in  verschillende diameters. De diameter wordt bepaald door de gewichten die aan de kabel komen te hangen. Naast het eigen gewicht en deze puntlasten kunnen de kabels ook externe belastingen hebben. Denk daarbij aan wind en ijs. De kabels kunnen voorzien worden van verschillende eindfittingen of terminals: met uitwendige draadeinden, inwendige draadeinden, ogengaffels of eindstops. Ook zijn er verschillende manieren waarop de terminals aan de kabel worden bevestigd: geperst, gewalst, gehamerd of als zelfbouw. De toepassing bepaalt welke kabel het meest geschikt is. Onze medewerkers helpen u graag met het uitwerken van uw plannen.

engineering

Onze medewerkers zullen u voorzien van het beste advies. In sommige gevallen is echter een computermodel gewenst of is de constructie zo ingewikkeld dat engineering nodig is. Onze engineer-afdeling is dag in, dag uit bezig met het berekenen van kabelstructuren. Uw idee kan in een handomdraai in onze computermodellen gezet worden om een beeld te krijgen van wat nodig is. Met onze systemen worden ook weersinvloeden of aanvullende eisen ingevoerd om daar vanuit de juiste kabelstructuren te bepalen.

[one-third-first]

img_7591

[/one-third-first][one-third]

img_7953

[/one-third][one-third]

lumenus-1

[/one-third]

 

materiaaleigenschappen

De kabelstructuren zijn van RVS Aisi316 (ook wel bekend als 1.4401 of A4 kwaliteit). Deze kwaliteit kunnen wij 100% garanderen middels certificaten. RVS is de afkorting van roest vast staal. Voor deze toepassing is deze staalkwaliteit prijs- en levertijd technisch gezien de beste oplossing.

Let op dat er situaties zijn waarbij RVS toch wel kan roesten. Dit heeft altijd met omgevingsfactoren te maken. Lees hier meer over dit fenomeen.

spankabels-van-rvs-als-plafond-leger-des-heils-museum-carl-stahl-benelux-1

montage van de kabelnetten

De montage van de spankabels voor het ophangen van elementen laten wij vaak uitvoeren door ons eigen montageteam.  Wij komen altijd inmeten voordat wij de productie starten. De montage voeren wij altijd op een veilige manier uit.

prijs en levertijd

De prijs van de kabelstructuren is afhankelijk van het type en de afname. Vaak kunnen wij al snel een inschatting maken van de kosten; wanneer engineering gewenst is, zal dat enkele dagen langer duren. Elk project is uniek en voor elk project wordt een offerte opgesteld. Onze checklist helpt u bij het aanleveren van de juiste informatie. In de regel voorzien wij u van een offerte binnen 48 uur. De rvs kabels hebben wij standaard op voorraad, waardoor wij al binnen 24 uur kunnen leveren. De kabelnetten hebben een levertijd van tussen de 1 en 6 weken.

resultaat-consolidatie017_800

Over ons    Bekijk onze producten    Bekijk onze toepassingen    Contact

contact