Ophangsystemen met spankabels

Bestaande en nieuwe gevels zijn op een eenvoudige, voordelige manier te verduurzamen door de rvs klimhulp-systemen van Carl Stahl. De kabels en netten kunnen op elke gevel toegepast worden en bieden de beplanting duurzame en sterke aangrijppunten om te groeien.  Ook gevels die opgebouwd zijn uit hout of voorzien zijn van buitenisolatie kunnen op deze manier van een groene gevel voorzien worden.

[one-fourth-first]

Klimhulp van rvs

[/one-fourth-first] [one-fourth]

klimhulp RVS kabels

[/one-fourth] [one-fourth]

RVS kabels klimhulp

[/one-fourth] [one-fourth]

rvs groene gevels muren

[/one-fourth]

eigenschappen van groene gevels met klimhulp rvs kabels en netten

De (nieuwe of bestaande) gevels worden voorzien van afstandhouders. Deze afstandhouders zijn standaard beschikbaar in de lengtes 80, 120 en 160 mm. De afstandhouders kunnen in verschillende patronen op de gevel gemonteerd worden. Tussen deze houders worden rvs kabels opgespannen als klimhulp rvs. De kabels kunnen zowel horizontaal als verticaal gespannen worden. Ook is het mogelijk om kabelnetten op te spannen om grotere overspanningen te realiseren. Zo kunnen grote openingen in gevels dichtgezet worden met een begroeiing. Indien gewenst zijn de sterke netten ook inzetbaar als valbeveiliging. In regel worden de afstandhouders hart op hart 1,5 tot 2 meter uit elkaar gezet, maar deze maat wordt per situatie bepaald.

aluminium afstandhouders (Greencable)

Wanneer de gevel bestaat uit een lichte onderconstructie, zoals bijvoorbeeld een houten constructie, worden vaak onze lichte aluminium afstandhouders gebruikt. Ook wanneer de gevel aan de buitenzijde voorzien is van isolatie is dit de beste oplossing. Deze aluminium afstandhouders zijn licht van gewicht, maar kunnen de beplanting goed dragen. De rvs kabels worden met de hand tussen de houders opgespannen waardoor minder materiaal gebruikt wordt en het een goedkoper alternatief is voor de rvs afstandhouders. Ook deze aluminium afstandhouders zijn er in verschillende maten (standaard 90 en 150mm).

prijs en levertijd

De prijs van de afstandhoudersets is afhankelijk van het type en de afname, maar ligt in de regel tussen de € 10 en € 30 p/set (exclusief de kabels). Afhankelijk van het budget kan gekozen worden voor een kleinere of grotere maas-opening. Klimhulp voor groene gevels is er voor elk budget; wij bieden voor elk budget een oplossing. Elk project is uniek en voor elk project wordt een unieke offerte opgesteld. Onze checklist helpt u bij het aanleveren van de juiste informatie. In regel voorzien wij u van een offerte binnen 48 uur. De afstandhouders en rvs kabels hebben wij standaard op voorraad waardoor wij al binnen 24uur kunnen leveren. De kabelnetten voor deze toepassing hebben een levertijd van ongeveer 1 tot 3 weken.

Bekijk hier onze projecten met groene gevels

Over ons    Bekijk onze producten    Bekijk onze toepassingen    Contact

contact