Veiligheidsnetten

Carl Stahl streeft naar een zo veilig mogelijke leefomgeving. Onze kabelnetten zijn sterk, duurzaam en transparant. Zowel in nieuw- als bestaande bouw zijn de RVS veiligheidsnetten toe te passen. De kabelnetten zijn geschikt voor verschillende toepassingen. Vaak worden de netten toegepast in balustrades, als hekwerken, rondom trappen en als horizontale vangnetten. 
Veilige
leefomgeving
RVS veiligheidsnetten zijn zo sterk dat ze aan alle eisen voldoen bij het creëren van het veilige omgeving.
Transparant
Dankzij het transparante karakter van de veiligheidsnetten, blijft de ruimte overzichtelijk.
Lucht
doorstroom
Er vindt een continue luchtstroom plaats dankzij het open karakter van de veiligheidsnetten.
Grote
overspanningen
De veiligheidsnetten kunnen grote overspanningen overbruggen, zowel horizontaal als verticaal.
Balustrades met RVS kabelnetten in SBA - IMEC Parking in Leuven (Luca Beel) - Carl Stahl Benelux
Lees meer over de mogelijkheden met veiligheidsnetten in balustrades. 
Boogbrug-Tegenbosch-Eindhoven-ipvdelft-CarlStahl-03
Veiligheidsnet als hekwerk? Lees hier meer over deze toepassing.
Trappenhuis North Orleans Amsterdam
Beveilig trappen en schalmgaten eenvoudig met veiligheidsnet. 
28 Vangnetten rollercoaster
Creëer een veilige omgeving met veiligheidsnetten als horizontale vangnetten.
Kabelnetten rondom sportveld - Carl Stahl - Baldauf&Baldauf

X-TEND® 

De veiligheidsnetten vallen onder ons producttype X-TEND®. X-TEND® is een roestvast stalen kabelnet met verschillende toepassingsmogelijkheden. Het net bestaat uit losse RVS kabels die middels klemmen met elkaar verbonden zijn. De kabels vormen zich net als een webnet. Op deze manier ontstaat een maasvormig, transparant, sterk en vormvrij spannet.

De kabels van het net worden standaard uitgevoerd in de diameter 1, 1.5, 2, 3 of 4 mm. De standaard maaswijdte varieert van 18 t/m 300 mm. De kabeldikte en de maaswijdte zijn afhankelijk van het gebruik en de toepassing. De flexibiliteit en de sterkte van ons systeem, maakt dat de netten overal inzetbaar zijn.

Veiligheidsregels

Veiligheids-
regels

Veiligheid staat bij ons voorop. Onze veiligheidsnetten zijn dan ook aan verschillende proeven en testen onderworpen, zodat wij aan alle eisen kunnen voldoen. 

Niet over te klauteren

Bij balustrades in woonfuncties (hotels, woningen, appartementen, vakantiehuizen etc.) en in onderwijsfuncties (basisscholen, kinderdagverblijven etc.) is de overklauterbaarheids-eis van toepassing. Deze eis is in het leven geroepen om te voorkomen dat kleine kinderen over de balustrade heen kunnen klimmen. Carl Stahl heeft de netten laten testen en de maas 40x69mm met kabeldiameter 1,5 mm voldoet aan deze eis.

Zandzak slinger proef

Balustrades worden vaak aan een zand-zak-slingerproef onderworpen. Bij een dergelijke proef wordt de veiligheid van de balustrade aangetoond door middel van de slingerproef volgens een Eurocode. Alle elementen van de balustrade worden getest op sterkte. De RVS kabelnetten hebben meerdere keren bewezen deze proef te doorstaan. Belangrijk is dat de aansluiting met de randconstructie goed gedetailleerd is. Wij adviseren u hier graag in.

Neem
contact op

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor advies of een offerte aanvraag. Bel ons op +31 (0)75 303 03 99 van maandag t/m vrijdag: 8.00 - 17.00uur of stuur een e-mail naar architectuur@carlstahl.com. Wij streven ernaar om binnen 2 werkdagen te reageren.

  Uw bedrijfsnaam

  Uw naam

  Uw email

  Uw telefoonnummer

  Uw onderwerp/project

  Uw bericht

  Bestanden toevoegen

  contact