Parkeergarage IMEC - KU Leuven

Architectonische
eenvoud

In 2018 is het nieuwe parkeergebouw aan de Kapeldreef in Leuven opgeleverd. Een duurzaam en groen gebouw die architectonische eenvoud uitstraalt door zijn openheid en transparantie. Het parkeergebouw is ontworpen door Stéphane Beel Architects. Het gebouw heeft acht bovengrondse bouwlagen en biedt ruimte voor 750 auto's van het onderzoekscentrum IMEC en van de Computerwetenschappen van KU Leuven gezamenlijk. Daarnaast beschikt het gebouw over een fietsenstalling die deels ondergronds is. 

Over X-TEND®

X-TEND® is een roestvast stalen kabelnet met verschillende toepassingsmogelijkheden. Het net bestaat uit losse RVS kabels die middels klemmen met elkaar verbonden zijn. De kabels vormen zich net als een web. Op deze manier ontstaat een maasvormig, transparant, sterk en vormvrij spannet. De kabels van het net worden standaard uitgevoerd in de diameter 1,5, 2 of 3 mm. De standaard maaswijdte varieert van 20 t/m 200 mm. De kabeldikte en de maaswijdte zijn afhankelijk van het gebruik en de toepassing. De flexibiliteit en de sterkte van ons systeem, maakt dat de netten overal inzetbaar zijn.

Balustrades en groene gevel

Het parkeergebouw is voorzien van bijna 3 km balustrades voorzien van veiligheidsnetten. Op elke verdieping rondom het gebouw zijn de netten terug te vinden. De veiligheidsnetten bieden een veilige en transparante afscheiding en passen daardoor perfect bij de architectonische eenvoud van het parkeergebouw. Daarnaast is de voorgevel van het gebouw voorzien van een klimhulpsysteem bestaande uit 285 m2 kabelnet. Binnen een aantal maanden zullen de klimplanten omhoog klimmen en zal een groene gevel ontstaan. Zo is er te midden van het IMEC en de KU Leuven een verticale tuin gecreeërd.

Catalogi

RVS kabelnetten x-tend Productcatalogus Carl Stahl Architectuur

RVS kabelnetten

Catalogus balustrades Carl Stahl Architectuur

Balustrades

Catalogus (val)beveiliging Carl Stahl Architectuur

Hekwerken

Bekijk hier meer parkeergarage projecten

great things
are built
with
the best materials.

contact