Groene gevels met kabelnetten klimhulp

Bestaande en nieuwe gevels zijn op een eenvoudige en voordelige manier te verduurzamen met de rvs klimhulp-systemen van Carl Stahl. Kabelnetconstructies als klimhulp kunnen op bijna elke gevel toegepast worden en bieden de beplanting duurzame en sterke aangrijppunten om te groeien. Grote voordelen ten opzichte van andere materialen zijn de sterkte en de relatief grote afmetingen. Van belang is om rekening te houden met de optredende krachten die door de kabelnetconstructie worden afgedragen naar  de omliggende constructie. Wij helpen u graag met het uitwerken van het plan.

klimhulpsysteem-kabelnetten

veel voorkomende situaties

De klimhulp-kabelnetten worden toegepast rondom scholen, in utiliteitsgebouwen, maar steeds vaker ook in de woningbouw. Ook beplanting in het interieur van gebouwen komt steeds vaker voor. In de regel worden de netten gespannen tussen randkabels. Deze kabels worden geleid door doorvoerogen, die bevestigd zijn aan de onderconstructie. De afstand tussen de doorvoerogen kan variëren. Het is mogelijk om grote overspanningen te maken zonder tussenbevestigingen. Wat kabelnetten betreft wordt meestal een staande maas 160×277 mm gebruikt. Als het type plant het toelaat, kan ook een grotere maas 200×343 mm gebruikt worden. De diameter van de netkabel is bij groene gevels vaak 2 mm en bij grotere afmetingen 3 mm.

De netten kunnen tegelijkertijd als doorvalveilig fungeren. In dat geval kunnen balustrades of hekwerken vervallen.

Aandachtspunten krachtenafdracht

De kabelnetten worden met een voorspanning van ca 20 tot 30 kg per meter opgespannen aan de kabels. Ook de kabels hebben een bepaalde voorspanning. Die voorspanning wordt bepaald door de hart-op-hart- afstand van de doorvoerogen en de gewenste doorhang tussen die ogen.

Naast de voorspanning zijn het gewicht van het kabelnetmateriaal, maar ook het gewicht van de beplanting bepalend. Planten kunnen al snel 30 kg p/m2 wegen. In buitensituaties is bovendien rekening te houden met factoren als ijs en wind. De krachten die hierdoor ontstaan, worden via de randkabels afgedragen naar de geleidingspunten. Belangrijk is dat de bevestigingspunten en de achterliggende constructies sterk genoeg zijn om de krachten op te vangen. Wij helpen u graag met het detailleren van de randconstructies en bieden graag oplossingen aan.

Klimhulp van rvs

klimhulp RVS kabels

RVS kabels klimhulp

rvs groene gevels muren

prijs en levertijd

De prijs van de netten en hulpkabels is afhankelijk van het type en de afname, maar ligt in de regel tussen de € 40 en € 150 p/m2. Afhankelijk van het budget kan gekozen worden voor een kleinere of grotere maas-opening. Klimhulp voor groene gevels is er voor elk budget; wij bieden voor elk budget een oplossing. Elk project is uniek en voor elk project wordt een offerte opgesteld. Onze checklist helpt u bij het aanleveren van de juiste informatie. In de regel voorzien wij u van een offerte binnen 48 uur. De kabelnetten voor deze toepassing hebben een levertijd van ongeveer 1 tot 3 weken.

Over ons    Bekijk onze producten    Bekijk onze toepassingen    Contact