Kabelnetten van RVS | X-TEND®

X-TEND® is een roestvast stalen kabelnet met verschillende toepassingsmogelijkheden. Het net bestaat uit losse RVS kabels die middels klemmen met elkaar verbonden zijn.  De kabels vormen zich net als een web. Op deze manier ontstaat een maasvormig, transparant, sterk en vormvrij spannet. De kabels van het net worden standaard uitgevoerd in de diameters 1,5, 2 of 3 mm. De standaard maaswijdte varieert van 20 t/m 200 mm. De kabeldikte en de maaswijdte zijn afhankelijk van het gebruik en de toepassing. De flexibiliteit en de sterkte van ons systeem, maakt dat de netten overal inzetbaar zijn.

X-TEND_Produktdetail2

 

RVS kabelnetten oorsprong, kwaliteit en componenten

Sinds de ontwikkeling van het X-TEND® in 1990 heeft Carl Stahl de kabelnetten continue verbeterd en doorontwikkeld. De spankabelnetten worden onder Europese omstandigheden geproduceerd in de fabriek van Carl Stahl in het Duitse Süssen en beschikken over Europese kwaliteits-certificaten en keurmerken. Onze kabelnetten zijn van RVS Aisi316. Dit wordt ook wel materiaalklasse 1.4401 of  A4 kwaliteit genoemd. Deze kwaliteit kunnen wij ook 100% garanderen middels certificaten. Indien nodig worden statische berekeningen gemaakt om aan te tonen dat onze kabelnetten aan uw eisen voldoen.

stalen balustrade

Valbeveiliging veilig

kabelstructuren

Balustradenetting Parkbrug detail

X-TEND® wordt geproduceerd met robuuste roestvast stalen kabels. De kabels zijn met elkaar verbonden middels vertinde koperen klemmen (type CX) of roestvast stalen (type CXE) klemmen.

De kabels en klemmen vormen een structuur die veel spanning kan opnemen en flexibel is. Hierdoor is het uitermate geschikt voor twee- of driedimensionale toepassingen. Het X-TEND® behoudt zijn vorm en is over het algemeen onderhoudsvrij.

  • Veilig maar oogstrelend
  • Transparant en flexibel
  • Lichtgewicht en sterk
  • Twee- of drie dimensionaal
  • Innovatief en duurzaam
  • Roestvaststaal
  • Ook beschikbaar in kleuren
  • Voor zowel binnen als buiten
  • Verschillende toepassingen mogelijk
  • Recyclebaar

X-TEND_Produktdetail3

Geometrie

De kabelnetten worden project-specifiek geproduceerd in onze eigen fabrieken. Elke gewenste afmetingen kan gerealiseerd worden. Bij langere lengtes (vanaf ca. 80 meter) kunnen kabelnetten aan elkaar gekoppeld worden tijdens de montage zonder dat dit zichtbaar is. Ook diagonale, driehoekige of andersoortige vormen kunnen gerealiseerd worden met de kabelnetten. De maasopeningen zijn er vanaf 20 mm tot aan 200mm en speciale maasopeningen zijn uiteraard mogelijk. De kabeldiameters zijn standaard 1,5, 2 of 3 mm. Welk type precies benodigd is, is afhankelijk van de toepassing. Op deze pagina kunt u meer over de verschillende toepassingsgebieden lezen

X-TEND_Produktdetail4

Toepassingen

De kabelnetten worden voor een oneindig aantal diverse doeleinden gebruikt. De combinatie van transparantie, sterkte, duurzaamheid en flexibiliteit maakt het X-TEND® geschikt voor bijvoorbeeld:

Kortom, de mogelijkheden zijn legio.

X-TEND_Produktdetail5

Gekleurde kabelnetten

Naast de standaard “naturel-look” rvs kabelnetten zijn onze kabelnetten ook beschikbaar in de kleuren rood, groen, blauw, wit, goud en zwart. De kabels worden, vóór de productie van het kabelnet, gelijkmatig bedekt met een decoratieve polymeerlaag in een speciaal coatingproces en gehard onder temperatuur. Het is een duurzame, weer- en corrosiebestendig oplossing, die gelijkwaardig is aan een poeder-coating.

kleuren kabelnet

De klemmen worden niet gecoat ivm de materiaaleigenschappen, maar zijn naast de standaard naturel kleur, ook beschikbaar in een zwarte uitvoering.

X-TEND_Produktdetail7

prijs en levertijd

De prijs van het X-TEND® is afhankelijk van de maaswijdte, de kabeldikte, de vorm en de afname. De prijs varieert van €17 tot €250 per vierkante meter. Elk project is uniek en voor elk project wordt een unieke offerte opgesteld. Onze checklist helpt u bij het aanleveren van de juiste informatie. In de regel voorzien wij u van een offerte binnen 48 uur. U kunt ons ook altijd bellen via 075-6318536 voor een “snelle” richtprijs.

De levertijd van het X-TEND® is afhankelijk van het type net. Tot maaswijdte 120 mm is bij bestellingen tot 10 m2 de gemiddelde levertijd 1-2 weken en bij bestellingen tussen de 10 en 200 m2 bedraagt de levertijd 3-4 weken. Vanaf 200 m2 is de levertijd in overleg, maar in de regel 5-6 weken. Bij een grotere maaswijdte is de levertijd zelfs nog korter. Vul de checklist in om de aanvraag te bespoedigen of neem contact met ons op.

 

Offerte aanvragen    Neem contact met ons op

Productcatalogi

RVS kabelnetten x-tend Productcatalogus Carl Stahl Architectuur

rvs kabelnetten (7mb)

 

Toepassingen catalogi

Catalogus balustrades Carl Stahl Architectuur

balustrades (6mb)

Catalogus (val)beveiliging Carl Stahl Architectuur

(val)beveiliging (7mb)

Catalogus kabelconstructies Carl Stahl Architectuur

kabelconstructies (3mb)

Catalogus gevelsystemen Carl Stahl Architectuur

gevels (5mb)

Catalogus groene gevels Carl Stahl Architectuur

klimhulp groen (4mb)

Catalogus design en kunst Carl Stahl Architectuur

kunstobjecten (4mb)


 X-TEND® | oogstrelend – veilig – flexibel