RVS gaasmatten voor trappen

RVS Gaasmatten zijn de ideale oplossing voor het beveiligen van trappen. De rvs kabelnetten kunnen onder andere als balustradevulling dienen, als volledige omkleding van een trappenhuis of als schalmgatbeveiliging. In elke trap is een rvs kabelnet toe te passen. Men kan kiezen uit de maasgrootte, de kabeldiameter en er zijn ook verschillende kleuren leverbaar.

[one-fourth-first]

balustrade trap

[/one-fourth-first] [one-fourth]

rvs netten trappen

[/one-fourth] [one-fourth]

rvs kabelnetten

[/one-fourth] [one-fourth]

Veilige balustrade en trappen

[/one-fourth]

eigenschappen RVS gaasmatten voor trappen

Gaasmatten van rvs worden opspannen in balustrades, schalmgaten en rondom trappenhuizen. Het is een veilige, duurzame en voordelige oplossing om de trappen de beveiligen. Het gaasnet is flexibel en daardoor in bijna elke trap te gebruiken. De netten worden tussen de staanders opgespannen of achter de staanders langs. Het type kabelnet is afhankelijk van de maasgrootte en de kabeldiameter. In trappenhuizen ligt de maasgrootte in regel tussen de maas 40 en maas 80. Onder normale omstandigheden voldoet een 1,5mm kabelnet, maar indien zwaardere eisen gelden is de 2mm een ideale oplossing. De ruitvormige mazen kunnen horizontaal of verticaal toegepast worden. De kabelnetten worden opgespannen tussen een randkabel of een buisframe. Desgewenst zijn de netten in verschillende kleuren verkrijgbaar.

zand-zak-slingerproef

Balustrades van trappen worden vaak aan een zand-zak-slingerproef onderworpen. Bij een dergelijke proef wordt de veiligheid van de balustrade aangetoond middels de slingerproef volgens een Eurocode. Alle elementen van de balustrade worden getest op sterkte. De rvs gaasnetten hebben meerdere keren bewezen deze proef te doorstaan. Belangrijk is dat de aansluiting met de randconstructie goed gedetailleerd is. Wij adviseren u hier graag in.

overklauterbaarheidseis

In sommige gevallen worden extra eisen gesteld aan de overklauterbaarheid van balustrades in trappen. Zo worden extra eisen gesteld voor balustrades in woonfuncties (hotels, woningen, appartementen, vakantiehuizen etc.) en in onderwijsfuncties (basisscholen, kinderdagverblijven etc.). De overklimbaarheids-eis voorkomt dat kinderen en baby’s over de balustrade heen kunnen klimmen en naar beneden vallen. Carl Stahl heeft de netten laten toetsen door het expertisecentrum in Delft en de staande maas 40, 1,5mm voldoet aan deze eis. U kunt hier de prestatietoets downloaden.

prijs en levertijd

De prijs van X-TEND® kabelnetten voor trappen is afhankelijk van de maaswijdte, de kabeldikte, de vorm en de afname. Gemiddeld varieert de prijs voor de netten van €20 tot €130 per vierkante meter. Elk project is uniek en voor elk project wordt een unieke offerte opgesteld. Onze checklist helpt u bij het aanleveren van de juiste informatie. In regel voorzien wij u van een offerte binnen 48 uur. De levertijd van de netten is afhankelijk van het type net. Tot maaswijdte 120 is bij bestellingen tot 10m2 de gemiddelde levertijd 1-2 weken en bij bestellingen tussen de 10 en 200m2 3-4 weken. Vanaf 200m2 is de levertijd in overleg, maar in regel binnen 5-6 weken. Bij een grotere maaswijdte is de levertijd zelfs nog korter. Vul de checklist in om de aanvraag te bespoedigen of neem contact met ons op.

Bekijk hier onze projecten met trappen

Over ons    Bekijk onze producten    Bekijk onze toepassingen    Contact

contact